Nieuws archief
Aanstelling van Wouter de Brie en Kees Kolkman tot acoliet.
donderdag, 14 december 2017 21:31

Aanstelling_Wouter_en_Kees

Op zondag 26 november j.l. zijn Wouter de Brie en Kees Kolkman in de Eucharistieviering aangesteld tot acoliet. Ten overstaan van de aanwezige parochianen werd het aanstellingsgebed door Pastor Sebastiaan uitgesproken. Hierna mochten zij voor het eerst de communie uitreiken aan de parochianen.

We wensen Kees en Wouter een mooie tijd bij het corps en hopen dat zij nog vele jaren hun taken verrichten.

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, het Feest van Christus Koning, houdt het Acolythencorps Pius X haar jaarvergadering. Dit jaar voor de 80ste keer. Het corps wordt zover bekend bestempeld als het oudste corps van Nederland.

 
Pius X schrijft historie; We hebben een vrouwelijke voorzitter!!
donderdag, 14 december 2017 21:20

Nieuwe_voorzitter

Op de jaarvergadering van ons Acolythencorps Pius X is Saskia Kolkman verkozen tot voorzitter van ons corps. Met algemene stemmen is zij komend jaar ons boegbeeld.

Saskia schrijft met deze benoeming geschiedenis in ons corps. Het lidmaatschap van vrouwen in ons corps is heel gewoon en al jaren gemeengoed. Wat bijzonder is, is het feit dat voor de eerste maal in het 80 jarig bestaan van het corps een vrouw tot voorzitter is gekozen.

We wensen Saskia veel succes!!

 
Misdienaar uitje
zondag, 17 september 2017 12:43

Groepsfoto_misdienaar_uitje

Vroeg in de ochtend om 10 uur stonden we allemaal klaar bij de kerk. Ons uitje kon beginnen!

We gingen snel in de auto want we moesten 1 uur gaan rijden. Eenmaal aangekomen bij het Bijbels Openluchtmuseum in Nijmegen, kon het pas echt beginnen. We kregen een speurtocht bij de kassa. Alle eerst gingen we naar de in Nederland opgegraven Romeinse boten kijken.

In een van de Romeinse boten kon je in. Het was mooi nagemaakt. Ook grappig dat iedereen die er werkte zo’n speciaal pakje aan had. Na de boten gingen we naar Beth Juda. Dat was een klein, mooi dorpje. Daar stond ook het huisje van Maria. Hoe ze vroeger al huizen maakten is erg knap. De ingangen hadden geen deuren en waren erg klein. De begeleiders en de oudste jongens moesten dus uitkijken. Daarna gingen we naar de boerderij. Er waren konijnen, kippen en varkens. De geiten waren ergens anders. Bij de boerderij gingen we met de eerste opdracht van de speurtocht aan de slag. Dat was een geldbuideltje maken. Dat was niet zo gemakkelijk maar het lukte wel. Toen moesten we naar het volgende plekje van de speurtocht, dat was even zoeken. Uiteindelijk kwamen we er wel. Daar aangekomen ging het hard regenen. We moesten gaan schuilen onder een poortje. Toen het eindelijk droog was werd eerst nog een kopje koffie gedronken. Vervolgens gingen we met alle jongens naar de toren van Babel. Kees ging de toren van Babel beklimmen maar…..dat mocht niet. ‘Verboden te klimmen’ stond op het bordje aan de achterzijde.

Vervolgens gingen we op pad naar het volgende dorpje. Het was een historisch Arabisch dorpje. We kregen er te drinken en leerden onze naam en leeftijd in het Arabisch schrijven. Toen we klaar waren, gingen we via een viaduct naar een Romeinse straat en pleintje. Bij het pleintje hebben we gespeeld en geluncht. Heerlijk was dat!

Nadat we klaar waren gingen we via het pad (van Jezus naar het kruis) naar een Romeins straatje. Er was een leuk winkeltje, een restaurantje, Romeinse bakkerij en nog veel meer. Daar hadden we weer een ijsje gegeten. Daarna gingen we naar het binnen museum waar het mooi was. Veel Bijbels en informatie over het geloof. Er waren heel veel mooie kruisen te zien.

Hierna waren we klaar met het Orientalis museum. Om de hoek gingen we naar de mooiste kerk van Nederland: de Cenakelkerk, waarvan er gouden mozaïeken op de wanden zaten, met allemaal engeltjes. Het was prachtig! Nadat we de hele kerk hadden bezichtigd, zijn we de auto in gestapt en naar de MC Donalds gegaan waar we lekker hebben gegeten. Nadat iedereen even los ging in het mini speel- huisje zijn we naar huis teruggegaan. Waar we vol vreugde werden ontvangen door onze ouders (of zelf naar huis zijn gefietst). We hebben het een hele leuke dag gevonden en iedereen die wil weten hoe het was in de tijd van Jezus, raden het iedereen aan!

Deze tekst is bedacht / geschreven door: Bénédicte & Dominique Heinsman (zusjes)

Foto_misdienaar_uitje_001Foto_misdienaar_uitje_002

 
Misdienaar Daevid heeft er zin aan!
maandag, 19 juni 2017 19:12

Daevid_Susena_websize

En alweer een nieuwe misdienaar; Daevid Susena is zijn naam.

Daevid heeft dit weekend(18 juni) zijn Eerste Heilige Communie gedaan en staat te trappelen om te gaan dienen. Hij heeft er veel zin in en zijn ouders zijn trots op hem.

Daevid veel plezier.

 
Ben nu écht Ere-Lid
maandag, 19 juni 2017 18:59

Al bij de jaarvergadering hebben we officieel afscheid genomen van Ben Pol, als actief lid van het Pius X. Op deze dag in november kreeg hij te horen dat hij ere-lid van het Acolythencorps Pius X is geworden. Dat geeft hem de gelegenheid om vergaderingen bij te wonen, maar vooral ook deel te nemen aan de nazit bij het corps.

Oorkonde_Ben_Pol_websize

Je kunt natuurlijk wel zeggen dat je Ere Lid bent, maar de bijbehorende oorkonde was nog niet vervaardigd. In het weekend van 11 juni heeft Ben van onze voorzitter de oorkonde ontvangen.

Ben is in het 80 jarig bestaan van het corps, de tweede ontvanger van deze titel.

 
Alweer 2 nieuwe misdienaars
zaterdag, 10 juni 2017 16:35

Dominique_en_Benedicte

Het gaat goed met de aanmeldingen bij het Misdienaars- en Acolythencorps Pius X. Hadden we onlangs al 2 jonge misdienaars die zich melden voor de altaar dienst, nu zijn het Benedicte en Dominique Heinsman die graag misdienaar willen worden.

Volgens bekend ‘recept’ werden beide zusjes afgelopen zondag een half uur voor de viering ontvangen en kregen zij een korte uitleg over wat er allemaal moet gebeuren tijdens een viering.
Beide dames hebben daarna een praktisch foutloze dienbeurt gediend en dat werd natuurlijk beloond met de bekende lolly’s.

Dominique en Benedicte, we wensen jullie veel plezier bij het corps.

 
Twee nieuwe misdienaars voor het Pius X
zondag, 09 oktober 2016 13:36

Anna Koot en Jasmijn Kroese, de nieuwe misdienaars van Pius X

Vanaf oktober zullen 2 nieuwe misdienaars hun opwachting maken in de Emmaüsparochie. Zij hebben bij het misdienaars- en acolythencorps Pius X aangegeven dat zij graag als misdienaar willen gaan dienen.

Anna Koot en Jasmijn Kroese zullen in het weekend van 16 oktober a.s. hun eerste dienbeurt krijgen. Na een korte training enkele weken geleden zullen zij in de Eucharistieviering van genoemde zondag hun debuut hebben en middels 'coaching on the job' zullen zij de komende tijd verder worden opgeleid.

Anne en Jasmijn, we wensen jullie een leuke tijd als misdienaar bij het Pius X. Veel succes!!

 
Nieuwe misdienaar
maandag, 23 maart 2015 19:38

Uchenne Oscar het jongste lid van Acolythencorps Pius X

Afgelopen maand heeft Uchenne Oscar zich aangemeld als misdienaar van het Acolythencorps Pius X. Uchenne is 7 jaar en moet nog zijn Eerste Heilige Communie doen. Maar als je zo graag misdienaar wilt worden, wat doe je dan....

We hebben in overleg met Pastoor Daggenvoorde besloten hem alvast op te nemen in het corps. Vanzelfsprekend zal hij nog niet deelnemen aan de H. Communie.

We hebben met Uchenne geoefend en zo'n devote misdienaar is een aanwinst voor het corps. Uchenne krijgt zijn 'vuurdoop' tijdens de viering op 1ste Paasdag. We wensen hem alvast veel succes en veel plezier.

 
Nieuw lid voor het Acolythencorps Pius X
zondag, 15 maart 2015 11:40

Bart Ackermans nieuw aspirant lid van het Acolythencorps Pius X

Op onze vergadering van maart hebben we Bart Ackermans mogen begroeten als belangstelldende voor het Acolythencorps Pius X.

Bart is 35 jaar, heeft HBO Logistiek gedaan en heeft grotendeels van zijn leven in Emmen gewoond. Hij is engineer bij Secuvita en installeert calamiteitsignaleringsapparatuur bij ouderen in huis. Hij heeft zich aangemeld via de Coördinator Vrijwilligers van het parochiebestuur en is geïntresseerd in de rol als acolyth.

Hij is voor de vergadering uitgenodigd en zal gelijk ook worden opgenomen in de dienlijst van de komende periode. Tijdens zijn eerste dienbeurt zal hij worden gecoacht in de taken die op het priesterkoor moeten worden vervuld. Stap voor stap werken we toe naar zijn wijding als acolyth tijdens de laatste zondag van het Kerkelijk jaar in november.

We wensen Bart veel plezier bij het Acolythencorps Pius X! We hopen dat je je snel thuis zult voelen.

 


Copyright © 2019 Acolythencorps Pius X. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.