Het laatste nieuws
Nieuwe site!!!!
zondag, 01 september 2019 11:50

Ons corps heeft een nieuwe site...

Nieuwe_site

 

Kijk snel op Pius X om naar de site te gaan.

 
Pompen olie 2019
donderdag, 18 april 2019 16:47

Afgelopen woensdag was de jaarlijkse chrismamis weer in Apeldoorn. Tegen 20.00 uur was de olie gewijd. Het corps zat in de sacristie te wachten tot het pompen kon beginnen.

Oliewijding_web_2

De priesterstudenten brengen de gewijde olie binnen.

 

Oliewijding_web_1

Het oppompen in de flesjes.

 

Oliewijding_web_5

De dopjes op de flesjes.

 

Oliewijding_web_6

De doosjes waar de flesjes in gaan om vervolgens verspreid te worden.

 
Pius X dient in Enschede
vrijdag, 08 maart 2019 08:20

Foto_Enschede_webZoals gebruikelijk is ons acolietencorps naar de nieuwe stek gegaan van onze oude pastoor. We werden hartelijk door Paul Daggevoorde verwelkomt in de Jozefkerk in Enschede. Daar mochten we (Simon, Wouter en Bart) dienen samen met een acoliet en een junior acoliet van de parochie in Enschede.

Het was een mooie dienst en je kon zien dat Paul het in Enschede prima naar de zin heeft. Na de dienst werden we uitgenodigd om Paul zijn nieuwe woning te bekijken. Hij zat er weer mooi bij.

We gingen nog met z'n vieren lunchen in de stad. (50 meter verderop) Na heerlijk gegeten te hebben namen we afscheid. De sociale plicht roept Paul ook.

 
De nieuwe aanwinst Lucas Balkema
zondag, 27 januari 2019 10:59

Lucas_web

Sinds november heeft het corps een nieuwe aanwinst: Lucas Balkema. Hij is de oudste zoon van het gezin Balkema en komt ons versterken. Hij heeft twee diensten op zondag meegedraaid en in verband met een nieuwe manier van werken komt hij ons zaterdag bijstaan tot hij wat meer ervaring heeft.

Welkom Lucas!!!!

 
In Gods plan gebeurd er niets met toeval
woensdag, 19 december 2018 00:00

We hebben een nieuwe junior acoliet genaamd Supun Rodrigo. Hij komt uit Skri Lanka. In de 9e klas mocht Supun voorgaan in de dagelijkse ochtendmis op school. Na enige tijd werd hij daar de koster, meer dan 3 jaar. In 2016 bezocht Supun Calcutta voor het eerst om deel te nemen aan de heiligverklaring van St.Teresa van Calcutta. Hij werkte als vrijwilliger in de huizen van oudsten, wezen, behoeftigen en stervenden.

Supun_Rodrigo_Web

Supuns leven veranderde door, onder andere, deze dingen helamaal tot hij een gevoel had van "God alleen is voldoende". Hij is Economie en Mangement gaan studeren. Op zaterdagen is hij vrijwilliger in de Sint-Nicolaasbasiliek te Amsterdam. Hij kijkt er naar uit om de grootse werken van de Heer te ervaren, vooral als acoliet hier in Apeldoorn.

Supun_in_de_Mariakerk_web

 
Twee nieuwe acolieten
maandag, 26 november 2018 11:47

Het was afgelopen zondag weer het feest van Chistus Koning. Voor ons corps betekent het dat we onze jaarvergadering weer houden en dat we weer nieuwe acolieten kunnen aanstellen. Dit jaar viel deze eer ten deel aan Sander van Hoften en Denny van 't Hoff.

Aanstelling_Sander_en_Denny_web

Gefeliciteerd mannen.

 
Tarcisiusdag 2018
maandag, 08 oktober 2018 20:04

Met 2 misdienaars, 1 junior-acoliet en een acoliet/begeleider zijn we vandaag naar Utrecht geweest voor de jaarlijkse Tarcisius-dag (patroonheilige vd misdienaars).

Tarcisiusdag_2018

Al vroeg stonden we op het station om met de trein naar Utrecht te vertrekken. Om 9.30u werden we ontvangen in het Bonifatiushuis met koffie, thee en fris. Daarna omkleden en in processie naar de kathedraal. In een mooie viering werd de verbondenheid met Tarcisius benadrukt.
Daarna namen we deel aan een speurtocht door het Museumkwartier van Utrecht. Samen met onze ‘collega’s van Zwolle vormden we een leuke diverse groep. Vanzelfsprekend kwamen veel kerkelijke onderwerpen aanbod en de slotact werd gehouden in de tuin van het bisschoppelijk paleis.

Tarcisiusdag_2018._2jpg

Tarcisiusdag_2018_web

Eerst een ontvangst met friet, een snack en fris. Daarna de prijsuitreiking.
We zijn tweede geworden.
Het was een mooie dag en dank aan de organisatie van het bisdom.
Dominique, Benedicte, Sander en Ernst.

 
Chrismamis
maandag, 02 april 2018 17:15

Kardinaal_Eijk_tijdens_de_chrismamis

Afgelopen woensdag was weer de wijding van de Heilige oliën. Tijdens de dienst heeft de pompploeg weer goed haar best gedaan om alles op tijd in flesjes te krijgen. Deze werden meegenomen door de aanwezige priesters en verspreid over het bisdom.

Pompen

 
Jubileum Jacques van Weerdenburg
maandag, 12 februari 2018 16:45

Jacques is sinds januari 1968 lid van ons corps. Dat is afgelopen januari 50 jaar. Reden om hem eens in het zonnetje te zetten. Hij heeft vorige maand een gouden speldje gekregen met een diamant. Saskia heeft hem namens ons hele corps bedankt en een speech gegeven.

Uitreiking_speldje_Jacques

 


Copyright © 2019 Acolythencorps Pius X. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.